Speelgoed moet kinderen ondersteunen in hun groei

Ontwerpers aan het werk

Daniel Mauritzson is speelgoedontwerper bij BRIO, en hij werkt op een van de R&D-afdelingen op het hoofdkantoor in Zweden. Als er nieuw speelgoed ontwikkeld moet worden, tekent hij de eerste lijnen op een wit vel papier, en hij volgt het idee helemaal tot het definitieve prototype gereed is voor productie. Dit kan 6 tot 18 maanden duren.

“Waar denk je voornamelijk aan als je nieuw speelgoed ontwerpt?”
“We hebben vier belangrijke regels waarop mijn werk gebaseerd is. Speelgoed moet veilig zijn om mee te spelen, het moet voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaards van BRIO, het moet eenvoudig zijn voor een kind om te begrijpen - en het moet kinderen helpen ontwikkelen door te spelen."

“Hoe weet je tijdens het ontwerpen van speelgoed dat het aantrekkelijk is voor kinderen als het klaar is?"
“Een belangrijk onderdeel van mijn baan is observeren hoe kinderen spelen, en begrijpen hoe kinderen denken en reageren. Daarom testen mijn collega's en ik veel nieuw speelgoed door te observeren hoe kinderen het gebruiken, en we proberen hiervan te leren voordat we een ontwerp afronden. "Dit is ongelofelijk leuk, omdat je altijd wordt verrast." "De fantasiewereld van kinderen is wonderbaarlijk."""

“Wat betekent het voor jou dat speelgoed kinderen zou moeten helpen in hun ontwikkeling?” 31351 Loopwagen
“Het is belangrijk onderscheid te maken tussen plezier en ontwikkeling. Voor BRIO gaat speelgoed niet om het vermaken of rustig houden van kinderen. Succesvol speelgoed kan de fantasie van het kind stimuleren en onderdeel vormen van de ontwikkeling van een kind door te spelen - zelfs op verschillende leeftijden. Neem bijvoorbeeld onze beroemde  loopwagen, die gebruikt kan worden om kinderen te leren lopen. Als het kind wat ouder is, kan hij de loopwagen bijvoorbeeld gebruiken om verschillende spullen in op te bergen. En later in zijn ontwikkeling kan hij hem gebruiken voor het vervoeren van ander speelgoed. Het moet mogelijk zijn om speelgoed tijdens verschillende fasen van de ontwikkeling van een kind te gebruiken. "Wij denken veel over deze dingen na."""