Vragen en antwoorden

BRIOToysCustomerService

Aankopen, claims en retouren

Waar kan ik uw speelgoed kopen?
BRIO verkoopt niet direct aan eindklanten. Zoek daarom een winkel in de lijst met winkels die onze producten verkopen. Helaas heeft BRIO geen systeem om te zien welke specifieke items in de winkels verkocht worden, maar kijk bij winkel zoeken voor een webshop die in uw land levert.

Ik wil een product retourneren, wat moet ik doen?
Alle retouren en claims worden door onze retailpartners afgehandeld. Neem contact op met de winkel waar u het item gekocht hebt. Zij zijn u graag van dienst.

Kan ik bij u gratis retourneren en ruilen?
We volgen het retourbeleid van de specifieke markten waarin onze producten verkocht worden. Neem contact op met de winkel waar u het item gekocht hebt. Zij kunnen u verder helpen.

Ik wil BRIO feedback geven over een product. Wat moet ik doen?
Als u niet terug kunt naar een winkel of een verkoper, en u hebt feedback, opmerkingen of klachten, vult u dan hier ons klantenformulier in.


Reserveonderdelen, handleiding en instructies

Waar vind ik de handleidingen en instructies?
U vindt de handleidingen en instructies op de webpagina van het relevante product. Voor oudere producten die niet op de pagina staan, voeren we niet langer instructies en handleidingen.

Waar kan ik meer informatie vinden over uw producten?
U vindt meer informatie over onze producten op deze website, of via een lokale winkel die producten van BRIO verkoopt.

Waar kan ik reserveonderdelen krijgen?
Speelgoed moet aan heel strikte veiligheidsnormen voldoen. Daarom bieden wij geen reserveonderdelen aan, omdat deze de veiligheid van onze producten in gevaar kunnen brengen. Mogelijke claims worden echter afgehandeld door de retailer of distributeur, dus u kunt beginnen met contact op te nemen met de winkel waar u het item gekocht hebt.

Hoe maak ik het speelgoed van BRIO schoon?
Het schoonmaken van speelgoed moet altijd door een volwassene gebeuren. We adviseren een reinigingsmethode op basis van het materiaal van het speelgoed. Controleer na het schoonmaken van speelgoed alle onderdelen ervan, en vervang ze als u afwijkingen ontdekt. U vindt hier gedetailleerdere informatie.


Waarvan ons speelgoed gemaakt wordt en waar

Zijn de materialen die u voor uw producten gebruikt in de loop der jaren veranderd?
Onze materialen zijn niet veel veranderd sinds we begonnen met het maken van speelgoed. Als productcategorie kent speelgoed de striktste veiligheidsnormen en -regels, waardoor uw kind veilig kan spelen met zowel oude als nieuwe producten. De eerste Europese regels kwamen in 1988.

Van wat voor soort hout is uw speelgoed gemaakt?
Ons houten speelgoed is voornamelijk gemaakt van beukenhout. Dit is een ideaal materiaal omdat het zeer duurzaam is en bijna niet kan breken. Beukenhout komt veel voor in Europa, het is geen bedreigde soort en het is sinds begin 1900 verplicht om het opnieuw aan te planten, wat voor ons belangrijk is. Al het houten speelgoed van BRIO is FSC-gecertificeerd.

Waar worden uw producten gemaakt?
Onze producten worden geproduceerd in China en Tsjechië. Begin 2000 zijn we begonnen onze productie te verhuizen naar China. Daarvoor hebben we de tijd genomen, om te zorgen dat de productiemethoden voldoen aan dezelfde standaards als in Zweden. Een aantal van de machines die nu gebruikt worden, komen uit Zweden, en onze Chinese werknemers werken onder dezelfde omstandigheden als in Zweden. We hebben zelf geen fabrieken, we werken samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde leveranciers.


De veiligheid en kwaliteit van ons speelgoed

Hoe weet ik of uw speelgoed veilig is voor mijn kind?
Voor ons is veiligheid het allerbelangrijkste. We weten dat kinderen soms op onverwachte manieren met speelgoed spelen, en daarom worden onze producten grondig getest. Het speelgoed moet voldoen aan alle veiligheidsnormen, en soms testen we ze ook aan de hand van normen die nog ingevoerd moeten worden. We stellen heel strenge veiligheidseisen, en in veel gevallen zijn onze testen veel strikter dan de wettige vereisten. 

Als productcategorie kent speelgoed de striktste veiligheidsnormen en -regels, en daar hebben wij helemaal geen problemen mee. 
Wilt u meer weten over hoe we ons speelgoed testen?

Wat voor soort verf wordt er voor uw speelgoed gebruikt?
We gebruiken watergedragen verf en solventgedragen polyurethaan-kleuren. Alle kleuren worden getest conform toepasbare standaards, EN71-3 + ftalaten en azokleurstoffen. Ze voldoen ook aan de Reach-vereisten betreffende SVHC-stoffen.

Hoe weet ik of de verf die gebruikt wordt voor uw speelgoed veilig is voor mijn kind?
De verf die we gebruiken is in productie getest voor gebruik, en is ook getest op het daadwerkelijke product conform huidige normen.  Voor speelgoed is dit voornamelijk EN71-3, Reach-vereisten en azo-keurstoffen. We voeren ook een "speekseltest" uit, wat betekent dat we het product testen op een wijze die overeenkomt met hoe een kind het product in zijn mond zou gebruiken. De verf die we gebruiken is veilig voor baby's om op te bijten en zuigen.

Zit er lood in uw verf?
Nee, in de verf die we gebruiken zit geen lood.

Bevat uw speelgoed PVC?
Nee, in ons speelgoed en de verpakkingen zit geen PVC.

Bevat uw speelgoed ftalaten?
Ons speelgoed voldoet aan alle toepasbare veiligheidsnormen en bevat geen ftalaten die als schadelijk staan vermeld. Alle producten ondergaan een aanzienlijke hoeveelheid testen voordat ze op de markt komen.

Is uw houten speelgoed geïmpregneerd?
We gebruiken geen impregneermiddelen voor ons speelgoed.

 


Het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Vul dan hier ons formulier in.