Never stop playing

Voor ons is spelen belangrijk. Het heeft ons als bedrijf en als mens al meer dan dertien decennia ontwikkeld. Onze ambitie is niet alleen speelgoed te maken dat generaties meegaat, we geloven in het verrijken van levens, in de kinderjaren en daarna. De dag dat we stoppen met spelen is de dag dat we stoppen met ontwikkelen. Als we ons innerlijke kind achterlaten, laten we een stuk mensheid achter.

Daarom willen we het kind in ons vieren. Niet alleen het kind dat we eens waren, maar het kind dat we altijd zullen zijn. Het kind dat onze bescherming loslaat, dat nieuwsgierigheid de overhand laat nemen, met de fantasie kleuren te zien in grijze dagen. .

Let’s vier 130 jaar nooit oud worden.


Let a 5 year old decide
Het belang van spelen.

Spelen en creativiteit zijn heel belangrijk, niet alleen voor ons van BRIO. Het is bewezen dat spelen essentieel is voor het ontwikkelen van intellectuele, emotionele en sociale vaardigheden van kinderen. Spelen levert bijvoorbeeld een essentiƫle bijdrage aan de ontwikkeling van taal en het vermogen om het eigen cognitieve en emotionele proces te beheersen. Vrij belangrijke dingen.

Nieuw onderzoek toont aan dat creatief spelen tegenwoordig steeds minder wordt. Daarom vieren we liever 130 jaar spelen dan de leeftijd van ons bedrijf. In november hadden we een belangrijk begin toen we Dr. David Whitebread onderscheidden

met de BRIO prijs voor zijn research van het nut van spelen en creativiteit in de ontwikkeling van kinderen.

De BRIO prijs wordt uitgereikt door Lennart Ivarsson’s Scholarship Fund aan ofwel een gedistingeerd researcher in kind en jeugd onderzoek, of aan een liefdadigheidsinstelling die belangrijke bijdragen levert voor kinderen en jong volwassenen. Dit was de 20e keer dat we de prijs hebben uitgereikt, en als het kan willen we daar niet mee stoppen.

Lees meer over David Whitebread’s research en BRIO Prize